Ode aan de Hollandse Meesters

Zwaait u de Hollandse Meesters muzikaal met ons uit?

Zondag 27 mei is de allerlaatste dag van de bijzondere tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de (Petersburgse) Hermitage, Oogappels van de tsaren’. De Hermitage Amsterdam is die dag tot 22 uur geopend en met uw toegangskaart voor de expositie kunt u in de Kerkzaal om 20.00 uur het afscheidsconcert ‘Ode aan de Hollandse Meesters’ bijwonen, uitgevoerd door het Gesualdo Consort Amsterdam. Tickets

Op verzoek van de Amsterdamse Hermitage heeft Harry van der Kamp, ter afsluiting van deze bijzondere expositie een programma gemaakt dat gebaseerd is op de in deze tentoonstelling aanwezige schilderijen.

In dit programma worden een aantal overweldigende zeventiende-eeuwse Hollandse schilderwerken gecombineerd met frappante muzikale composities van Hollandse makelij.

Dat daarin de Amsterdammer Jan Pieterszoon Sweelinck, de grootste componist die Nederland ooit voortbracht, voorop loopt zal niet verbazen. Maar ook kostbare kleinodiën van Cornelis Padbrué uit Haarlem, Constantijn Huygens uit Den Haag en Herman Hollanders uit Breda verdienen in dit passende kader ruimschoots de aandacht en voegen zelfs iets toe aan het beeld dat ze beschrijven!

Samen met de schilders van de Gouden Eeuw zijn zij waardige vertegenwoordigers van een expressieve retorische stijl, die uiteindelijk Barok is gaan heten.

Alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig ticket voor de tentoonstelling. Koop hier uw tickets