Bach in Context presenteert vijfde cd-boek Actus Tragicus

Het in september 2014 uitgevoerde en opgenomen programma Actus Tragicus is vanaf heden verkrijgbaar op cd. Het is het vijfde cd-boek van de serie Bach in Context, het samenwerkingsverband van Musica Amphion met Gesualdo Consort Amsterdam.

Het barokorkest van Pieter-Jan Belder en het madrigaalensemble van basbariton Harry van der Kamp hebben enkele jaren geleden de handen ineen geslagen voor dit prestigieuze meerjarenproject dat tenminste tot 2019 zal doorlopen. Doelstelling is om het prachtige cantate-repertoire van Bach op te nemen en uit te voeren in zijn oorspronkelijke context.

Cd-boek Actus TragicusActus Tragicus handelt over lijden, sterven en verdriet. In de achttiende eeuw werd de mensheid vaak al vroeg in het leven met verlies van dierbaren geconfronteerd. Bach zelf verloor als kind beide ouders en later ook zijn eerste vrouw en tien van zijn eenentwintig kinderen. De werken op Actus Tragicus vertolken de gevoelens van verdriet en bieden ook troost.

Het Gesualdo Consort Amsterdam zingt op deze cd:
Cantate BWV 106 “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit” (Actus Tragicus)
Motet BWV 229 “Komm Jesu Komm”
Cantate BWV 125 “Mit Fried und Freud ich fahr dahin”
Uitvoerenden zijn: Hana Blazikova & Stephanie Petitlaurent, sopraan / Terry Wey & Marnix De Cat, altus / Charles Daniels & Harry van Berne, tenor / Harry van der Kamp & Jelle Draijer, bas

5cd jubileumcadeau
Ter gelegenheid van de release van dit vijfde cd-boek verschijnt ook het Bach in Context 5cd jubileumcadeau: alle vijf de Bach in Context cd-boeken in één cadeauverpakking voor een tijdelijke actieprijs van € 99,00. Zowel het cd-boek Actus Tragicus als het 5cd jubileumcadeau worden uitgebracht door Etcetera Records en kunnen worden besteld via deze link. Tevens verkrijgbaar bij de betere cd-speciaalzaak.