BACH IN CONTEXT: Actus Tragicus

Cd-boek Actus TragicusBach in Context viert eerste lustrum met Actus Tragicus
Concerten in Groningen (20 sept), Amsterdam (25 sept) en Maassluis (26 sept)

Het Gesualdo Consort Amsterdam en Musica Amphion voeren op 20, 25 en 26 september a.s. hun nieuwe concertprogramma Actus Tragicus uit in resp. de Martinikerk in Groningen, de Waalse Kerk in Amsterdam en de Grote Kerk in Maassluis. Het is alweer het vijfde programma in de serie Bach in Context. Het bijbehorende CD-boek Actus Tragicus wordt in december 2014 verwacht.

Actus Tragicus gaat vooral over sterven en verdriet. In de achttiende eeuw werd de mensheid vaak al vroeg in het leven met verlies van dierbaren geconfronteerd. Bach zelf verloor als kind beide ouders en later ook zijn eerste vrouw en tien van zijn eenentwintig kinderen. Actus Tragicus vertolkt de gevoelens van verdriet en biedt ook troost.

Concerttournee Actus Tragicus

Za 20 sep 2014, 20.15 uur |  Groningen, Martinikerk
Do 25 sep 2014, 20.00 uur | Amsterdam, Waalse Kerk
Vr 26 sep 2014, 20.00 uur | Maassluis, Grote Kerk
Kaartverkoop en informatie via www.bachincontext.nl of 020 – 893 29 91.
Ook kaartverkoop aan de zaal, tenzij uitverkocht.