Bach Contextueel III: Fürchte dich nicht

Fürchte dich nicht
In het derde deel van Bach Contextueel – de bijzondere samenwerking van Musica Amphion en Gesualdo Consort Amsterdam – staan de bekende woorden ‘Vrees niet!’ centraal. De woorden zijn afkomstig uit Bachs motet Fürchte dich nicht bwv 228 naar het gedicht van de Duitse dichter/predikant Paul Gerhardt (1653). Vaak worden deze woorden gesproken bij de ontmoeting tussen God of zijn engelen en de mens. Preludium en fuga aan begin en eind van dit concert maken met stoere openingsakkoorden een absoluut onverschrokken indruk: “Vrees niet!”

Programma
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Preludium en Fuga in c bwv 546 | Cantate Wer nur den lieben Gott lässt walten bwv 93 | Motet Fürchte dich nicht bwv 228 | Cantate Schau, lieber Gott, wie meine Feind bwv 153 | Orgelkoraal Wer nur den lieben Gott lässt walten bwv 647 | Cantate Siehe, ich will viel Fischer aussenden bwv 88

Hana Blažiková & Stephanie Petitlaurent | sopraan
Terry Wey
& Marnix De Cat | altus
Charles Daniels
& Harry van Berne | tenor
Jelle Draijer
& Harry van der Kamp | bas
Leo van Doeselaar orgel
muzikale leiding Pieter-Jan Belder en Harry van der Kamp

Het cd-boek Fürchte dich nicht verschijnt in september 2013

wo 8 mei 2013 20.00 uur, Martinikerk, Groningen
vr 10 mei 2013 20.00 uur Grote Kerk, Maassluis
za 11 mei 2013 20.00 uur Waalse Kerk, Amsterdam

> bestel hier uw kaarten