Gesualdo Consort Amsterdam viert 450ste verjaardag van Nederlands grootste componist

De pers over Sweelinck en Gesualdo
(Serie Sweelinck III, Muziekgebouw aan ’t IJ, 3 februari 2013):

over Gesualdo: “Samenklanken schuiven als in het lijf omdraaiende harten alle kanten op en de stemvoering gaat elke kant op, behalve de gebruikelijke. Het Gesualdo Consort beheerst dat idioom superieur. Niets wordt vet aangezet, maar dat neutraliseert de chromatische krankzinnigheid allerminst. […].
over Sweelinck: “[…] het vakmanschap en de niet op al die heftige expressie gerichte pure muzikale fantasie van de oudste Nederlandse meestercomponist kwamen in dit goed bedachte programma sterk uit de verf. Het chanson Susanne un jour is een wonder van subtiliteit, met één ontroerende langzame sopraanmelodie waaronder een trefzeker gesponnen weefsel van daarvan afgeleide, snellere tegenstemmen voorbijglijdt. En ook dat bracht het Gesualdo Consort prachtig over het voetlicht.”
Roeland Hazendonk, Het Parool, 4 februari 2013****