CANTIONES SACRAE op RADIO 4

NPS VIERTAKT: Nieuwe opnamen van Sweelincks CANTIONES SACRAE

Vanaf maandag 1 maart a.s. start de NPS met het uitzenden van de onlangs opgenomen Cantiones Sacrae, uitgevoerd door Harry van der Kamp en de zangers van het Gesualdo Consort Amsterdam. In het Radio 4 programma VIERTAKT zal elke (werk)dag t/m 30 april een andere Cantio Sacra te horen zijn. Hiermee is de laatste fase van het grote opnameproject ingetreden. Op dinsdag 18 mei a.s. zal dan de grote apotheose plaats vinden ter aflsuiting van de lange reeks Sweelinck-uitzendingen die de NPS de afgelopen jaren heeft verzorgd. Harry van der Kamp is dan te gast tijdens de live uitzending van het NPS-Avondconcert op Radio 4 (20-23 uur), die in z’n geheel in het teken zal staan van Jan Pieterszoon Sweelinck. Meer informatie: www.radio4.nl/sweelinck

De uitzending van alle 150 Psalmen via Radio 4 is in het najaar van 2009 afgerond. Tegelijkertijd werd tijdens een bijzonder concert in oktober het eerste exemplaar van de bijzondere boek-cd editie van het Eerste Boek der Psalmen Davids gepresenteerd aan Gustav Leonhardt. Inmiddels is ook al het Tweede Boek der Psalmen Davids verschenen. Meer informatie: www.jpsweelinck.nl. Om te bestellen klik hier, voor abonnementen klik hier.

In april/mei 2010 zal het Derde Psalmboek gereed zijn en het Vierde (en laatste) Psalmboek verschijnt in juni/juli van dit jaar. Het laatste deel van Het Sweelinck Monument, de Cantiones Sacrae, wordt gepresenteerd in het najaar van 2010. Daarmee zal Het Sweelinck Monument voltooid zijn.